Intellectueel eigendomsrecht

Wij zijn lid van Vereniging van Advocaten Noord Nederland

het samenwerkingsverband voor kwaliteit en innovatie

Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel eigendomsrecht is de verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties. Heeft u bijvoorbeeld zelf een logo ontworpen? dan heeft u daar de exclusieve rechten op. Zaak is het dan deze rechten veilig te stellen en te beschermen. Uw logo zorgt er immers voor dat u bent te herkennen in het (handels)verkeer en zorgt ervoor dat klanten u herkennen en met u in zee gaan. Ook bijvoorbeeld uw handelsnaam zorgt daarvoor. Jans Corporate Law Firm kan u helpen ook deze te beschermen. 

Merkbescherming

Uw producten en diensten onderscheiden zich van de concurrentie dan ook omdat ze aan mede aan uw merk zijn verbonden. 

Bescherming van uw merk is daarom van groot belang. Uw merk is pas optimaal beschermt na vastlegging ervan bij bijvoorbeeld een nationaal registratiebureau voor merken. 

Dit vastleggen kunt u doen bij bijvoorbeeld het Benelux Merkenbureau. U heeft dan het merkrecht.  Dat merkrecht geeft u een exclusief recht op gebruik van uw merk voor de diensten en producten die u aanbiedt. U kunt daarmee ook andere verbieden uw merk te gebruiken of een merk dat op de uwe lijkt. U wilt toch niet dat een ander meelift op de door u opgebouwde bekendheid van uw merk?

Woorden, logo’s, kleurstellingen, vormgeving en geluiden. Ze komen allemaal voor merkbescherming in aanmerking. De registratie van een merk is afhankelijk van in welke landen, u uw merk wilt registreren. Daarbij kent elk merkenregister haar eigen registratie. 

Registratie is bijvoorbeeld mogelijk op landelijk niveau (Benelux), op EU niveau of op internationaal niveau. Jans Corporate Law Firm, stelt in overleg met u een optimale dekking op. 

Heeft u vragen over merknaambescherming of wilt u uw merk direct laten registreren?  Neemt u dan contact op met Jans Corporate Law Firm, wij informeren u graag over de mogelijkheden. Vaak kunnen wij u een aantrekkelijke all-in prijs aanbieden voor de registratie, en daarmee bescherming, van uw merk. 

Handelsnaambescherming

Een handelsnaam is de naam waaronder de onderneming wordt gedreven.  zo herkent het publiek uw onderneming. U bent rechthebbende tot die handelsnaam en alleen u mag die naam voeren. 

Een handelsnaam hoeft niet geregistreerd te zijn in het handelsregister om beschermd te zijn. De onderneming die een handelsnaam als eerste in het maatschappelijke verkeer is gaan gebruiken, is beschermd. Wel moet de handelsnaam dan daadwerkelijk in het openbaar worden gebruikt. 

Op basis van het Handelsnaamrecht kan een ondernemer optreden tegen andere ondernemers met dezelfde naam dan wel een naam die er sterk op lijkt.

Wilt u meer weten over bescherming van de handelsnaam en de handhaving van uw rechten erop? Jans Corporate Law Firm, kan u hier meer over vertellen.

Direct een vrijblijvende offerte?

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie

6 + 2 =

Offerte aanvragen

1 + 9 =